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ISO/IEC 17024
소믈리에

ISO/IEC 17024 소믈리에

포도재배 및 와인양조

grape cultivation and wine-making

1. 포도 재배

grapevine cultivation

포도나무 재배 이해

Understanding grapevine cultivation

포도의 수확 과정 이해

Understanding the Grapes' Harvesting Process

2. 와인양조

wine-making

와인 양조 과정 이해

Understanding the wine-making Process

발효의 이해

understanding of fermentation

프랑스 와인법

French wine law

1. AOC 이해

Understanding AOC

  1. 개념 이해

Understanding AOC

보르도 와인

Bordeaux wine

1. 산지의 이해

understanding wine-producing regions

메독 와인 이해

Understanding French Medog Wine

그라브 와인 이해

Understanding French Grave Wine

쎙떼밀리옹 와인 이해

Understanding French saint emilion Wine

뽀므롤 와인 이해

Understanding French pomerol Wine

  • ,바샥 와인 이해

Understanding French Sauternes and Barsac Wine

2. 품종의 이해

understanding grape varieties

레드 품종의 이해

Understanding the Red Grape Variety

화이 품종의 이해

Understanding the White Grape Variety

3. 등급체계의 이해

Understanding the Wine class System

부르고뉴 와인

Bourgogne wine

1. 산지의 이해

understanding wine-producing regions

떼루아의 개념 이해

Understanding the Concept of Terroir

부르고뉴 산지의 특징 이해

Understanding the characteristics of the Bourgogne wine production site

2. 품종의 이해

understanding grape varieties

부르고뉴와인 품종의 종류 이해

understanding Bourgogne grape varieties

3. 와인 스타일 이해

Understanding Wine Style

부르고뉴 와인 스타일 이해

Understanding Bourgogne Wine Style

추천 플랜

소믈리에과정

₩1,300,000

1,300,000

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